Texels Kookboek - Biersoep met mosselen

Ingrediėnten
2 kg mosselen 2 middelgrote uien 1 stengel bleekselderij 100 gr boter
¾ liter blond bier 50 gr kervel 1 el bloem peper
zout eventueel 2 eidooiers eventueel 1 dl slagroom

Hulpmiddelen
kookpan koekepan snijplank koksmes garde

Voorbereiding

Bereiding

Hak de uien en de selderij zeer fijn.

Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje fruiten, maar niet bruin worden. Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe. Doe er zout en peper bij.

Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 minuten doorkoken

Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus ontstaat.

Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar. Verwijder de schelpen en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe

Roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm

Serveertip

Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe.

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!